Navigation | Seiteninhalt | Zusätzliche Informationen

Seiteninhalt

Presse-Information

08 Juni 2021

Een nieuwe start?

In het jaarlijkse Trend Report van FRUIT LOGISTICA wordt onderzocht wat de toekomst in petto heeft voor de verssector wereldwijd

FRUIT LOGISTICA, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de verse groenten- en fruitsector, heeft een rapport gepubliceerd over de langetermijngevolgen van COVID-19 voor de internationale verssector.

Onder de titel "A Fresh Start?" brengt het nieuwste jaarlijkse Trend Report van de beurs een ongeëvenaarde verzameling exclusieve meningen en commentaren van mensen die werkzaam zijn binnen de sector. In het rapport wordt ingegaan op de blijvende gevolgen van de pandemie voor verschillende aspecten van deze sector, met de nadruk op productie, logistiek, distributie en consumenten.

"Het afgelopen jaar was vol onzekerheid", zegt Mike Knowles van Fruitnet Media International, "maar het lijdt geen twijfel dat sommige veranderingen die we in deze periode hebben gezien, de groenten en fruitsector voor de komende jaren zullen beïnvloeden. De groeiende belangstelling van de consument voor gezonde voeding bijvoorbeeld, of het feit dat de onlineverkoop inmiddels een veel groter deel van de markt inneemt. Er wordt ook meer dan ooit gesproken over duurzaamheid, zowel op sociaal als op milieugebied en ofschoon er zeker nog mogelijkheden zijn om te groeien, komen de toeleveringsketens als gevolg van deze en andere factoren onder steeds grotere druk te staan".

Terwijl de wereld de strijd tegen het coronavirus voortzet, wordt in het FRUIT LOGISTICA Trend Report uiteengezet hoe de verssector zich aanpast aan een nieuwe realiteit en hoe de langetermijngevolgen van deze ongekende wereldwijde crisis worden aangepakt.

Vanaf nu kunnen bezoekers op de website van FRUIT LOGISTICA een exemplaar van het Trend Report - gratis - downloaden.